Webinar Roomdex: Het Gouden Tijdperk van de hotelsoftware

Op 18 mei staken 7 toonaangevende hotelsoftware bedrijven virtueel de koppen bij mekaar om ideeën uit te wisselen over de nieuwste technologieën binnen de hospitality sector. Het webinar werd gehouden door softwareontwikkelaar Roomdex en ook Vincent Goemaere, CEO en oprichter van Stardekk was van de partij.

Stardekk
27/5/21

Vincent Goemaere schoof bij aan de virtuele ronde tafel, samen met volgende softwaredeskundigen:

- David Purcell, Director Software Development van Infor

- Kevin King, COO van Shiji Group

- Bob Graham, CEO van Eventtemple

- Laurent Cardot, CEO en Co-Founder van Ariane Systems

- Jos Schaap CEO en Co-Founder van ROOMDEX

Samen hadden ze het uitgebreid over “het Gouden Tijdperk van de hoteltechnologie” en welke uitdagingen en opportuniteiten dit voor de hotelier biedt.

Connectivity is onontbeerlijk

Vincent Goemaere (Stardekk) hamerde tijdens het webinar eerst en vooral het belang van connectivity. Via de Connectivity Marketplace van Stardekk kan de hotelier kiezen uit een ruim aanbod aan programma's en tools om zijn business te boosten.

Vroeger, pakweg 15 jaar geleden, communiceerden alle verschillende applicaties en partijen los van elkaar. Vandaag moeten alle oplossingen (PAY, PMS, OTA, …)  met elkaar geconnecteerd zijn en moeten we ten allen tijde de beleving van de gast centraal stellen. De gast wil het gevoel hebben dat hij overal op dezelfde manier behandeld wordt, ongeacht het touchpoint. Ook de hotelier wordt zich daar steeds meer van bewust.

Covid heeft trouwens de digitalisering een stevige duw in de rug gegeven. Voorheen stonden sommige hoteliers eerder aarzelend tegenover nieuwe technologieën. De wereldwijde pandemie veranderde echter de mindset voorgoed, waardoor de hotelier zelf op zoek ging naar nieuwe apps en technologieën om het de gasten zo comfortabel mogelijk te maken, maar ook om de dagelijkse operationele taken te vereenvoudigen. Online check-in en check-out opties, online betalen, keyless technologie, … Het zijn slechts enkele zaken die door de covid-pandemie een opmars kenden.

“Hoteliers contacteren ons nu heel vaak zelf met de vraag of wij geen geschikte softwareoplossing kunnen aanbieden voor specifieke issues die ze hebben of dat we hen in contact kunnen brengen met de juiste partners.”, liet Vincent Goemaere nog wetenn.

"We moeten ons focussen en voorbereiden op de toekomst."

Vincent Goemaere

Het Gouden Tijdperk van de hoteltechnologie – webinar Roomdex

De eigen hotelwebsite blijft essentieel

Dankzij connectivity is een hotel zichtbaar op tal van OTA’s, maar Vincent Goemaere onderstreepte nogmaals het belang van een goed converterende eigen hotelwebsite. Online travel agencies zijn inderdaad niet meer weg te denken als distributiekanaal, maar uit onderzoek onder Stardekk-klanten blijkt dat maar liefst 50% van de hotelgasten na het ontdekken van een geschikt hotel op een OTA overstapt naar de persoonlijke hotelwebsite. Het is dus erg belangrijk dat deze bezoekers daar converteren en dat kan enkel als ze vlot hun weg naar een reservatie kunnen vinden. Bovendien zijn deze boekingen vrij van commissie, wat dus alleen maar het rendement van de accommodatie ten goede komt.

“Elk hotel moet een vlot boekingsproces mogelijk maken op zijn eigen website, want de nieuwe generatie, de zogenaamde Gen Z, is opgegroeid met smartphones, tablets en allerhande app-toepassingen. Ze vinden dus veilig online betalen en een vlot boekingsproces vanzelfsprekend en gaan sneller afhaken als dit niet in orde is."

Het Gouden Tijdperk van de hoteltechnologie – webinar Roomdex
“Gebruik je eigen website als sales tool en communicatiemiddel naar je gasten toe.”

Vincent Goemaere

We moeten nu aan de slag

“Stilstaan is achteruitgaan! Dit is in alle sectoren zo”, verklaart de CEO van Stardekk. “Een hotelier moet zich niet afvragen of hij al dan niet zal meegaan met de nieuwe technologieën, maar wannéér hij dit zal doen. De opkomende generatie, Gen Z, verwachten geavanceerde technologie ook tijdens hun verblijf. Hoteliers die nieuwe technologieën omarmen zullen voldoen aan de verwachtingen van de gasten en een grote sprong voorwaarts maken ten opzichte van hun concurrenten.”

Bekijk hier de opname van het webinar.

Wil je je ook goed voorbereiden de toekomst? En ben je benieuwd welke tools jouw business kunnen vooruithelpen?

Vraag een gratis proefversie aan.

Lees ook

Hoe je hotel of B&B rendabeler maken met een optimale prijszetting

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe optimaliseer je jouw Booking Engine voor de feestdagen?