Revenue Management: Een interessant gesprek met RevControl!

Het zijn nog steeds onzekere tijden voor accommodatie-eigenaren. Hoewel de cijfers aantonen dat er weer heel wat mensen het aandurven om te reizen, blijft het opletten geblazen. Hoe haal je het maximum uit de gasten die je wél kunt verwelkomen in je logies? Revenue management biedt de oplossing! We hadden een leerrijk gesprek met Edwin Leenheer, Operations Director bij RevControl.

Stardekk
30/7/20

Wat is revenue management precies?

Kort samengevat: Revenue management is ervoor zorgen dat je iedere dag een maximale omzet uit je beschikbare hotelkamers haalt.

Wordt revenue management veel gebruikt in de hospitality sector?

Dit varieert van sectie tot sectie in de hotelwereld. De grotere, internationale ketens zijn al een stuk verder gevorderd wat geautomatiseerd revenue management betreft. Bij de kleinere ketens en de individuele hotels is revenue management nog niet zo ingeburgerd. Het verschilt ook zeker van land tot land.

Hoe is revenue management geëvolueerd?

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de industrie waar revenue management eigenlijk ontstaan is, de luchtvaart, daar is het al een tijdje gemeengoed. In die sector heeft de consument het al volledig aanvaard dat iedere stoel in het vliegtuig voor een andere prijs verkocht wordt. Dit was een paar jaar geleden bij de hotels nog niet het geval, maar het begint nu ook wel door te dringen bij de consument dat het wél zo kan.

"Het is voor ieder hotel interessant om aan revenue management te doen."

Edwin Leenheer, RevControl

Wat is de meerwaarde van revenue management?

Kamerprijzen zijn via internet voor een heel jaar vooruit te raadplegen. Je moet als hotel gewoon zorgen dat je altijd goed geprijsd bent. Anders doe je jezelf tekort omdat er te goedkoop geboekt kan worden, ofwel doe je jezelf tekort omdat je te duur geprijsd bent en daardoor te weinig reserveringen binnenhaalt. 365 dagen analyseren elke dag, dat kan een hotelmanager niet, hij heeft daar geen tijd voor. Een revenue management systeem neemt die taak over, zodat je altijd correct geprijsd bent.

Aan de slag met revenue management?

Wil je beginnen met revenue management en zoek je een RMS (revenue management systeem)?

Ontdek hier de partners waarmee Stardekk Channel Manager gekoppeld kan worden.

Lees ook

Hoe je hotel of B&B rendabeler maken met een optimale prijszetting

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe optimaliseer je jouw Booking Engine voor de feestdagen?