Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de globale markt van hospitality SaaS-oplossingen

Maxxton en Stardekk, beide reeds jaren toonaangevende spelers in hospitality software, bundelen de krachten met als doel een Europese leider te worden. De nieuwe groep streeft ernaar alle hoofdsegmenten te bedienen: vakantieparken, vakantiewoningen, aparthotels, restaurants, B&B’s en hotels. Hoofdaandeelhouder Fortino Capital en het management team zien deze fusie als een belangrijke stap richting internationale uitbreiding.

19/11/20

Complementaire productgamma's

Maxxton is een toonaangevend all-in-one software-pakket voor vakantie- en kortetermijnverhuurmanagers, berustend op meer dan 20 jaar ervaring. De groep is uitgegroeid tot een internationale onderneming met klanten over de hele wereld, van Europa tot Hawaii. Maxxton is een vertrouwde partner voor grotere organisaties in de vrijetijdsindustrie, waaronder Roompot, EuroParcs, Siblu en Castle Hospitality Group. Maxxton’s property management software ondersteunt alle dagelijkse bedrijfsactiviteiten, van operationeel management en reservaties tot financiële transacties.

Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de wereldwijde markt van hospitality SaaSoplossingen

Stardekk biedt cloudgebaseerde boekings- en managementsystemen, op maat van kleine en middelgrote hotels, restaurants en B&B’s. Voortbouwend op een groeiende ervaring sinds 1999, speelt Stardekk met haar kernproduct Cubilis een bedrijfskritische rol in de distributiestrategie van onafhankelijke hotels via boekingssites.

Jean-Pierre Mampaey, founder van Maxxton en CEO van de groep, gelooft sterk in de fusie. ‘Stardekk en Maxxton verwachten tegen 2021 meer dan 5 miljoen reservaties te beheren. De missie van de groep is om de Europese leider in hospitality cloud oplossingen te worden en te blijven, door autonome groei te combineren met gerichte add-on overnames. Om deze Europese uitbreiding te doen slagen, zal de klemtoon liggen op integratie van de cloud-oplossingen en op de verkoopactiviteiten binnen de groep.’

‘Vanwege onze gedeelde visie en waarden zoals professionaliteit, betrouwbaarheid, kwaliteit en klantgerichtheid, geloven wij dat deze fusie voor alle partijen een slimme zet is. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking’, stelt Vincent Goemaere, oprichter en CEO van Stardekk.

De nieuwe groep zal zich op alle hoofdsegmenten richten (vakantieparken, vakantiewoningen, aparthotels, restaurants, B&B’s en hotels). Zowel in de Benelux als wereldwijd worden meer dan 200 mensen tewerkgesteld door de groep.

Groeikansen

De mondiale markt van hospitality software biedt aanzienlijke mogelijkheden voor cloudgebaseerde softwareleveranciers. Ondanks de recente negatieve impact van de coronacrisis op het toerisme wereldwijd, vervult de pandemie op lange termijn ook een rol van katalysator voor digitalisering en van promotor van lokaal toerisme.

Fortino Capital zal het management blijven bijstaan in hun ‘buy & build’ strategie. De gefragmenteerde markt van hotelsoftware biedt aanzienlijke opportuniteiten, en de groep heeft de ambitie om de rol van consolidator op te nemen.

Over de partners

Stardekk

Stardekk, een Belgisch bedrijf, biedt een complementair pakket van bekroonde SaaS-oplossingen voor de hospitality sector (hotel software, channel manager, reserveringsmodule, internetstrategie). Meer dan 3.500 hotelaccommodaties in 50 landen vertrouwen op de software van Stardekk om hun boekingen te beheren. Stardekk is de IT-partner bij uitstek voor grote spelers in de sector, zoals Booking.com, Expedia, Google en AirBnB.

Voor meer info, ga naar Stardekk.com

Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de wereldwijde markt van hospitality SaaSoplossingen

Maxxton

Maxxton, deel van de Maxxton Group, is de vooraanstaande leverancier van property management software voor de verhuurmarkt in hospitality en accommodatie. Sinds haar ontstaan in 1998 in Nederland, is het bedrijf uitgegroeid tot een multinationale onderneming met klanten actief in vakantieverhuur, aparthotels, vakantieparken en campings, verspreid over de wereld. De software-as-a-service oplossingen van Maxxton zijn ontwikkeld om het reservatieproces voor verhuurmanagers te vereenvoudigen.

Meer informatie vind je op Maxxton.com

Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de wereldwijde markt van hospitality SaaSoplossingen

Fortino Capital

Fortino Capital Partners is een Europese investeerder in software, met een growth private equity fonds van € 240 miljoen en twee venture capital fondsen. Fortino Capital heeft vestigingen in Antwerpen en Amsterdam, en een portfolio dat onder andere MobileXpense, Efficy CRM, Odin Groep, Tenzinger, Maxxton, Teamleader, BuyBay, Oqton en iObeya omvat.

Voor meer informatie, raadpleeg Fortinocapital.com

Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de wereldwijde markt van hospitality SaaSoplossingen

ING Belgium


ING Belgium, vertrekkend minderheidsaandeelhouder van Stardekk, bedankt Vincent en zijn team voor de geslaagde samenwerking van de afgelopen 4 jaar en verwelkomt Maxxton en Fortino Capital als complementaire partners voor de toekomst.

Lees ook

Hoe je hotel of B&B rendabeler maken met een optimale prijszetting

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe optimaliseer je jouw Booking Engine voor de feestdagen?