Interview: HomeAway over de voornaamste vacation rental trends

De vacation rental industry is de voorbije jaren snel geëvolueerd. Vakantiewoningen maken tegenwoordig een groot deel uit van de reisindustrie. Om de uitdaging aan te gaan en je te onderscheiden van andere verhuurders, ben je als eigenaar van een vakantiewoning maar beter op de hoogte van de laatste trends.

Stardekk
27/9/19

We hadden een gesprek met Robert Jackson, Senior Program Lead bij HomeAway, een internationaal boekingsplatform voor vakantiewoningen, met meer dan 2 miljoen online accommodaties in 190 verschillende landen. Ontdek enkele belangrijke trends binnen de sector, het zal je helpen om de concurrentie aan te gaan!

Interview: HomeAway over de belangrijkste vacation rental trends

Wat zijn de 2 opvallendste trends die u momenteel ziet in de vacation rental industry?

Automatisering. Processen worden steeds minder manueel en worden naadloos geïntegreerd dankzij het gebruik van smartphones en laptops… (het ontvangen van reserveringen, het ontgrendelen van deuren, het bedienen van verlichting en het afspelen van muziek, het weten wanneer de koelkast aangevuld moet worden en het bestellen van eten). Artificial Intelligence en The Internet of Things, is er en is echt.

Ten tweede, er vindt steeds meer personalisatie plaats. Zo weten online retailers (of het nu gaat om een OTA of Amazon) wat de klant zoekt en leuk vindt. Ze bieden producten aan op basis van die indicatoren, ondersteunen de klant bij het zoekproces, de aankoop, het verblijf en zelfs het opnieuw aanspreken van de klant om te blijven en boeken op dezelfde manier.

De vacation rental industry zou naar verwachting tegen 2020 de hotelsector van de troon stoten. Hoe denkt u hierover?

De vacation rental industry is de afgelopen jaren geëxplodeerd en exponentieel gegroeid, en heeft beslist een aantal (zowel vrijetijds- als professionele) markten gewonnen die voorheen in hotels zouden hebben verbleven. Dat gezegd zijnde, de markt neemt alsmaar toe en we zullen meer Chinezen en Indiërs zien, met een groot besteedbaar inkomen. De markt van vakantiewoningen is dus zeker belangrijk genoeg om zaken in te doen.

Op welke manier onderscheidt HomeAway zich van andere reservatiewebsites?

Wij adverteren altijd huizen, in plaats van individuele kamers, en zijn voornamelijk gericht op gezinnen. Onze klanten blijven meestal langer en boeken langer op voorhand, met de VS als onze nummer één bronmarkt.

"Artificial intelligence and The Internet of Things is here and is real."

Robert Jackson - HomeAway

Welke technologische oplossing of tool is een must voor de eigenaren van vakantieverblijven?

Channel Management. Het is van cruciaal belang om tarieven en beschikbaarheid door te sturen naar verschillende OTA's, en om boekingen terug te krijgen, terwijl overboekingen worden vermeden. Daarnaast eisen gasten ook snelle Wifi tijdens hun verblijf. Professionele vastgoedbeheerders willen de agenda van de schoonmaakploeg beheren, willen misschien wel kijken naar zelfopenende deuren in de toekomst, en misschien zelfs naar geluidsdetecterende apps die kunnen waarschuwen bij ongeautoriseerde feestjes!

Lees ook

Hoe je hotel of B&B rendabeler maken met een optimale prijszetting

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe optimaliseer je jouw Booking Engine voor de feestdagen?