Haal meer omzet door meer zakenreizigers aan te trekken

Zakenreizigers zijn een interessante doelgroep die je omzet helpen verhogen. Ontdek waarom gasten met blazers bij jouw hotel of B&B passen.

Stardekk
26/4/19

Waarom mikken op meer zakenreizigers?

Hogere bezettingsgraad

Zakenreizigers boeken het hele jaar door reizen, vaak buiten het hoogseizoen. Veel boekingen van zakenlui leiden dus tot een hogere bezettingsgraad in het laagseizoen. Nog meer goed nieuws: De wereldwijde uitgaven voor zakenreizen zullen naar verwachting met 7% toenemen in 2020!

Verhoog je omzet door meer zakenreizigers aan te trekken
"Business-klanten zijn loyaal. Bij zakenreizigers heb je 50% minder kans op annuleringen en 60% meer kans dat ze opnieuw bij jou reserveren."

Betere average daily rate (ADR)*

Elk type reiziger heeft andere behoeften en is dus op zoek naar verschillende diensten. Gezinnen hebben andere wensen en noden dan rugzaktoeristen of senioren. Als je mensen uit het bedrijfsleven wil aantrekken, biedt dan relevante bijkomende diensten aan. Deze extra diensten verhogen niet alleen je average daily rate (ADR), maar vergroten ook de kans dat je business-klanten terugkeren.

*Gemiddelde dagelijkse kamerprijs

Hoe trek je meer zakenreizigers aan?

Bied relevante diensten aan. Om meer zakenlui te overtuigen kan je:

  • een shuttledienst van en naar de luchthaven of het station voorzien.
  • een ontspannend verblijf garanderen door een speciaal relax-arrangement (inclusief massage, jacuzzi, ...) aan te bieden.
  • een ruimte ter beschikking stellen als werk- of vergaderruimte.
Verhoog je omzet door meer zakenreizigers aan te trekken

Heb je al gehoord van bleisure travel? Zakenreizen combineren met ontspanning wordt steeds populairder! Steeds meer professionals boeken een paar extra dagen om te kunnen genieten van hun verblijf. Vaak brengen ze zelfs hun gezin mee!

Overtuig zakenreizigers met een speciaal businesstarief! Bied firma's een kortingscode aan die ze kunnen gebruiken bij het volgende verblijf.

  • In Cubilis kan je een kortingscode creëren voor elk kamertype.
  • Via het extranet van je boekingssites kan je foto's toevoegen van relevante faciliteiten en het optionele businesstarief vermelden in de beschrijving van je accommodatie.

Lees ook

Hoe je hotel of B&B rendabeler maken met een optimale prijszetting

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe optimaliseer je jouw Booking Engine voor de feestdagen?