Waarom elke accommodatie-eigenaar nood heeft aan een payment service provider (PSP)

Je hebt hoogstwaarschijnlijk wel al gehoord van de PSD2-regelgeving... Wat houdt het precies in en hoe beïnvloedt het jouw hotel business? Hoe zit het met je online betalingen, moet je jouw betaalproces veranderen? We zetten de basisprincipes even op een rijtje!

Stardekk
16/11/21

Het belang van online betalingen

Eerst en vooral, hoe belangrijk zijn online betalingen in de hotelsector?

Als hotelier moet je een duidelijk beeld hebben van het moderne consumentengedrag. In dit digitale tijdperk zijn mobiele apparaten niet meer weg te denken. Reizigers zijn erg afhankelijk van hun mobiele apparaten en houden gewoon van de eenvoud om er online mee te betalen. Het aanbieden van online betaalmethoden is daardoor een enorm pluspunt en vergroot de kans op directe boekingen.

Het boekingsproces is een van de eerste stappen in het klanttraject van jouw gast. Een snelle , probleemloze online betaalervaring is een geweldige start voor de algehele gastervaring. Veel gasten beschouwen het ook als de meer duurzame en verantwoorde optie.

Dat online betalen de way to go is, staat buiten kijf. Als je echter een betalingsgarantie wil in geval van no-shows, moet je voldoen aan de nieuwe PSD2-regelgeving.

"Het is aanbevolen om een betalingsprovider (PSP of Payment Service Provider) te gebruiken wanneer je online betalingen aanbiedt of garanties wil in geval van no-shows."

Stardekk

Wat is de PSD2-regelgeving nu?

PSD2 staat voor Payment Service Directive 2 en is een Europese richtlijn die recent is ingevoerd met als doel online betalen veiliger te maken.  

PSD2 stelt dat het niet langer volstaat om louter de kredietkaartgegevens van een klant te vragen wanneer je een online betaling wil voltooien (bij afwezigheid van de gast, wel te verstaan). Om de garantie te hebben dat je jouw online betalingen ontvangt, moeten Europese creditcardhouders er zeker van zijn dat er een extra "verificatiefactor" aanwezig is.

Bijv. een code die naar de smartphone van de gast wordt gestuurd en die moet worden ingevoerd om de betaling te autoriseren.

Hoe zeker je online payments ontvangen?

Hoe zit het dan met jouw boekingen? Hoe kun je betalingsgarantie hebben als het vragen van de kredietkaartgegevens niet meer volstaat?

Het is aanbevolen om een betalingsprovider (PSP of Payment Service Provider) in te schakelen wanneer je online betalingen aanbiedt of garanties wil bij no-shows. Op die manier zijn zowel jij als je gast verzekerd van een veilige online betaling. 

Waarom elke accommodatie-eigenaar een payment service provider (PSP) nodig heeft.

Payment Providers (PSPs) die integreren met Cubilis Booking Engine

1. Mollie

Mollie is een pionier in de betaalindustrie en is één van de snelst groeiende betaalproviders van Europa. Via deze betaalprovider kun je internationale gasten op een uniforme manier verschillende betaalmethoden aanbieden. Mollie ondersteunt de belangrijkste online betaalmethoden. Ontdek meer over Mollie op onze Marketplace.

2. Payconiq

Komen veel van je klanten uit België? Dan is Bancontact Payconiq Company een goede en voordelige keuze. Hun teams streven ernaar om alle Belgische klanten een vlotte betalingservaring te bezorgen. Ze ontwikkelen een betaalbare oplossing op een Belgische basis die essentieel is voor de economie. Je vindt Payconiq op onze Marketplace.

3. Wordline

Worldline is een Europese leider in de betalings- en transactiedienstensector. Met zijn mondiale bereik en zijn streven naar innovatie, helpt deze technologiepartner veel bedrijven groeien. Meer informatie vind je op onze Marketplace.

Deze veilige betaalproviders zijn in overeenstemming met de PSD2-regulering en zorgen voor die extra "verificatiefactor" die nodig is om een online betalingsgarantie te installeren. Bekijk al onze betaaloplossingen op onze Marketplace.

Opmerking: Als je (ook) met andere partners (OTA's, PMS, ...) werkt, vraag deze partijen dan om meer informatie over hun oplossingen voor online betalingen. 
 

Koppel met een payment service provider (PSP)

Wens je jouw Cubilis Booking Engine te koppelen aan een veilige betalingsprovider zoals Mollie, Payconiq of Worldine? Vul dan onderstaand formulier in om jouw PSP-integratie aan te vragen.

Lees ook

Hoe je hotel of B&B rendabeler maken met een optimale prijszetting

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe optimaliseer je jouw Booking Engine voor de feestdagen?